Therapie

Tijdens de sessies ben ik er voor jou, jij en jouw unieke verhaal staan centraal. Ik luister actief naar jouw verhaal, stel vragen en geef je inzicht vanuit verschillende werkvormen, technieken en theorieën. Belangrijk daarbij is een veilig, open contact tussen ons. Als er iets speelt dat ons contact verstoort, dan zal ik je dat spiegelen en bespreken we dat. Vaak levert dat ook waardevolle informatie op voor de vraag waarmee je aan de slag wil gaan.

Met deze wijze van werken start de therapie al vanaf de eerste afspraak. Ga er vanuit dat we meteen aan de slag gaan: dat is de start van een gezamenlijke ontdekkingsreis. Uiteraard let ik goed op wat je aankunt en wat helpend is voor jou.

Beproefde technieken
Op basis van jouw hulpvraag combineer ik verschillende therapietechnieken en therapievormen. Belangrijk aspect van mijn aanpak is dat die emotie- en lichaamsgericht is.
‘Uit het hoofd, meer naar je gevoel en lichaam toe’ is de kern van mijn aanpak. Zie verder.

Ook de psychodynamische benadering maakt deel uit van mijn aanpak: wat heb je van ouders en belangrijke anderen geleerd? Welke boodschappen heb je daarin onbewust opgepikt? Sommige boodschappen en emoties zullen positief gewerkt hebben, maar andere belemmeren je onbewust.

Verder is mijn aanpak praktisch, ik wil je stimuleren echt stappen te zetten. Zodat je vermogen groeit om goed om te gaan met jouw problematiek en dilemma’s. En jij leert dat je die zelf duurzaam kan oplossen. En je ook bewust wordt van jouw eigen hulpbronnen en talenten om met zelfvertrouwen, daadkracht, vitaliteit en assertiviteit in je leven en werk te staan.

Het helpt als je jouw klacht een naam kan geven. Daarom heb ik hieronder een aantal mogelijke klachten op een rijtje gezet.

Met een ervaren therapeut praten is anders dan met een vriend. Het is doelgerichter, je staat centraal en je hoeft je niet zorgen te maken over mijn gevoelens. Je kan vrij praten en zo nieuwe delen van jezelf onderzoeken. Bij mij vind je een veilig, niet-oordelend oor voor jouw probleem of klacht, wat het ook is. Uiteraard ga ik er strikt vertrouwelijk mee om.

Voel je vrij om contact met mij op te nemen. Je bent zeer welkom voor een intake-gesprek. Geef uiting aan je probleem of klacht, ik help je graag die te verhelderen. Praten en delen lucht op. Ik ben iemand die veilig is, goed luistert en je probleem kan verhelderen. Ik kan je (weer) dichter bij je zelf brengen Je kan diepgaande zelfinzichten opdoen die tot heling leiden.