Psychodynamische therapie Amsterdam

De psychodynamische aanpak in therapie is erop gericht om jouw zelfinzicht te vergroten. Als we vanuit psychodynamische therapie met jouw dilemma’s en problematiek aan de slag gaan, gaat het er om dat jij je bewuster wordt hoe belangrijke anderen met jou zijn omgegaan en wat de invloed daarvan is op jouw relaties in het hier en nu.

We onderzoeken hoe de manier van omgaan van ouders, grootouders en andere belangrijke anderen is geweest en wat jouw rol was in het familiesysteem. En we verhelderen wat de impact is geweest op hoe jij naar je zelf kijkt en hoe je denkt en voelt over je relaties -privé of in werk- en over de wereld.

Psychodynamische therapie Amsterdam helpt goed om je gevoelens en gedachten uit je onderbewuste te halen en zichtbaar te maken. Zo kunnen zelfs gebeurtenissen die je op jonge leeftijd hebt meegemaakt, in beeld worden gebracht. Veel heeft te maken met hoe er in je jeugd met jouw gevoel van (on)veiligheid en andere emoties is omgegaan. En met jouw grenzen en verlangens.

Martijn Koning over zijn ervaring met mij:
“Jan Willem heeft een heleboel handvatten aan weten te reiken en deed dat altijd vanuit een persoonlijke benadering. Dit heeft mij inzicht gegeven in wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil. Ik kan Jan Willem dan ook zeker aanraden!”
Lees meer ervaringen

Inzicht is nodig om je worsteling aan te pakken

Wat je niet (her)kent, kun je ook niet aanpakken of oplossen. Door de kennis die je met de psychodynamische benadering opdoet, krijg je inzicht in de relationele en psychische problematiek van vroeger en van nu.

Ik kan je helpen om inzicht op te doen hoe de relaties met je ouders en belangrijke anderen doorwerken in je zelfbeeld, de rol die je je zelf oplegt in je huidige leven en hoe je omgaat met verwachtingen van anderen, privé en in je werk.

Inzicht met psychodynamische therapie amsterdam in jezelf en in jouw rol en relaties

Het gaat er in deze benadering om dat je weet en doorvoelt, hoe er met je omgegaan is in je jeugd, wat je rol is geweest en hoe er met je grenzen en verlangens is omgegaan. Zo hebben velen van ons te veel de rol van de redder. Als we de ander niet redden, voelen we ons schuldig. Of hebben we het gevoel van te kort schieten of schaamte, wat we ook presteren.

Door het verwerven van inzicht in hoe de relaties met je ouders en andere belangrijke personen je gevormd hebben, is het mogelijk om helderheid in je relaties in het hier en nu te creëren. Met name gaat het er om dat onbewuste (kern)overtuigingen over wie je bent, wat je rol is en wat die zou moeten zijn, tegen het licht te houden. En daar verheldering in te brengen.

Zo raak je langzaam maar zeker bevrijd van overtuigingen en een manier van doen die ten koste gaat van jou. En je bewuster wordt van je grenzen. En meer je zelf kan zijn en een rol kan innemen die bij jou en de situatie past.

Afspraak voor psychodynamische therapie

Herken je je zelf in het bovenstaande? Neem dan contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Dan kunnen we samen zien wat er speelt en welke therapievorm bij jou past. Laten we kijken of ik de juiste persoon ben om jou te begeleiden in dit helende proces. Ik zal mijn best doen om je vanuit mijn ervaring te helpen, aan te moedigen en te begeleiden.