Over Jan Willem

Vanuit mijn praktijk in Amsterdam help ik mensen die vastlopen, privé of in werk. Ik ga er vanuit dat elk mens potentieel een unieke bron is van talenten, drijfveren en energie.

Wanneer je te maken hebt met belemmeringen, kan je bron verstopt raken en kan je klachten gaan ontwikkelen. Je huidige tegenslagen kunnen versterkt worden door onverwerkte gebeurtenissen en emoties uit je jeugd. Dan kan er veel stress opkomen en emoties als verdriet, boosheid en angst ontstaan. Of je kan een ervaring van stagnatie en terugtrekking ervaren.

Als therapeut en coach help ik jou om jouw belemmerende -vaak onbewuste- overtuigingen en emoties te herkennen, aanvaarden en los te laten. Zowel in je hoofd als in je lichaam en gevoel. En ik help je om je eigen kracht, talenten en drijfveren te ontdekken, erkennen en waarderen. Ik kan bijdragen om jouw bron weer ongestoord te laten stromen.

Gids voor diepgaande inzichten en praktische stappen

Na jarenlang in het bedrijfsleven te hebben gewerkt als accountmanager en teamleider heb ik rond mijn dertigste levensjaar een belangrijke keuze gemaakt. Ik besloot weer terug te gaan naar de mensenkant.

Ik heb inmiddels meer dan 25 jaar gewerkt als werkcoach, loopbaancoach en personal coach. En heb meerdere coaching opleidingen gevolgd, onder meer bij Phoenix en ITIP. Ik heb ook een practitioneropleiding NLP gevolgd. Daarnaast heb ik opleidingen als loopbaan coach gevolgd.

Als therapeut heb ik de 4-jarige opleiding Biodynamische Psychologie gevolgd en diepgaand kunnen leren over ontwikkelingstrauma, lichaams- en emotiegerichte therapie en over de psychodynamische aanpak.

Zelf ben ik ook door een diepgaand helingsproces gegaan waar ik veel jonge ervaringen (pijn, boosheid, angst en onbewuste overtuigingen) heb verwerkt en losgelaten, waardoor ik doorleefd ben en cliënten herken in hun emoties en worstelingen en kan aansluiten bij hun -deels onbewuste- ervaringen. Ik word, geven cliënten aan, daardoor als open en veilig ervaren en kan snel tot de kern van vragen en worstelingen doordringen. Ik stel me gelijkwaardig op: waar dat aansluit breng ik ook mijn eigen jonge pijnlijke levenservaringen in.

Vanuit mijn doorleefdheid en jarenlange ervaring kan ik jou helpen om dichter bij je gevoel en lichamelijke ervaringen te komen.

Bij problemen handelen we vaak meer vanuit het hoofd. Dat is vaak een lange worsteling met veel stress en weinig resultaat. Dit ombuigen naar handelen vanuit je gevoel, wil en lichaamservaring is een krachtig leerproces. Het geeft meestal meer zelfvertrouwen, focus en energie.

Diepgaande en praktische aanpak

Door mijn veelzijdige werkervaring en opleidingen als werknemer, coach en therapeut kan ik veel werkervaring en intuïtie inzetten om jou te helpen.

De feedback die cliënten mij geven is dat ik diepgaand en praktisch met hen werk. Mijn begeleiding helpt je om dichter bij je eigen gevoel te komen en meer zelfvertrouwen te ervaren. En je focus te verhelderen: wat wil ik in mijn leven en werk?

En ik help praktisch: ik stimuleer mensen om daadwerkelijk stappen te zetten zodat er echt wat verandert. Vaak geef ik suggesties en doe ik praktijkoefeningen met je die je vaak de volgende dag al in praktijk kan brengen.

Heb je vragen? Neem contact met mij op of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Als het kennismakingsgesprek niet leidt tot een begeleidingstraject, dan is dat gesprek kosteloos.