Coaching

Niet altijd is diepgaande therapie nodig om je van worstelingen te bevrijden. Soms zit je in een transitiefase die je nu stress en negatieve gevoelens geeft maar die ook veel mogelijkheden biedt. En is het een kwestie van anders leren kijken: naar jezelf, naar je leven en je werk. Waardoor je weer zelfvertrouwen, energie en focus krijgt.

Onbewuste overtuigingen en zelfkritiek

Vaak spelen er belemmerende overtuigingen waar je je maar deels bewust van bent. Terwijl ze niet waar zijn. Vaak hebben ze betrekking op jouw zelfbeeld en heb je last van zelfkritiek. We onderzoeken jouw zelfkritiek om je bewustzijn te vergroten en milder voor jezelf te zijn. Het stemmetje in je hoofd dat jou nu nog tegenhoudt ga je anders leren benaderen. Het is vaak een oud stemmetje, die je ook laat zien waar heling nodig is om autonomer te worden.

Overlevingsstrategie en loyaliteit leren kennen

Niet alleen is er vaak veel -onbewuste- zelfkritiek. Ook is er een manier van coping ontstaan -je overlevingsstrategie- die je in jongere jaren goed geholpen heeft maar nu niet meer effectief is. En je veel stress en onnodige onzekerheid geeft, je je levensplezier kost en je vaak ook geen voldoening meer geeft.

Wat ik veel zie: te veel loyaliteit aan anderen. Steeds toegeven aan verwachtingspatronen van anderen kost enorm veel energie. Loyaliteit is een fijne eigenschap, maar gaat vaak ten koste gaat van jezelf. Omdat je vaak je emoties onderdrukt en niet op tijd op de rem trapt, kan je allerlei klachten ontwikkelen, zoals:

 • angst
 • onzekerheid
 • stress
 • wanhoop
 • machteloosheid
 • verdriet
 • schuld- en schaamtegevoelens of spijt.

Vaak is het gevolg ook: veel te lang blijven hangen in een negatieve situatie in je leven of op het werk. Tijd om dit te stoppen met de hulp van een coach. Ik help om je bewustzijn te vergroten en patronen te herkennen.

Om de verwarringen, je zelfkritiek en je loyaliteit die voortkomen uit oude overlevingspatronen en wat je vroeger hebt meegemaakt, te verhelderen. Bewustzijn hierover en onder mijn begeleiding teruggaan naar vroeger, kan je helpen je zelfvertrouwen te hervinden, meer energie te krijgen en autonomer te worden.

Je gaat vaak ook meer balans, stevigheid en focus ervaren. En daarmee je houvast waar je zo naar op zoek bent.

Praktische en diepgaande begeleiding

Met meer dan 20 jaar ervaring -als coach, loopbaanadviseur en therapeut- kan ik je praktisch en diepgaand helpen als coach in Amsterdam. Ik kan meerdere lagen met je onderzoeken:

 • van waaruit je met je omgeving omgaat en wat je doet (autonomie of aanpassing)
 • wat je overtuigingen zijn en hoe je over jezelf denkt
 • hoe bewust je omgaat met je krachtbronnen en je unieke kwaliteiten
 • wat je belangrijk vindt, je waarden
 • wat je focus is in je leven en werk

Diepgaand: ik kan je helpen je onbewuste overlevingspatronen te herkennen en los te laten. En je zelfkritiek en onbewuste loyaliteit die ermee gepaard gaan, om te buigen naar meer mildheid en loyaliteit aan je zelf. Praktisch: ik kan je begeleiden om assertiever in je leven en werk te staan. Je helpen de vaardigheden eigen te maken om op te komen voor je eigen wensen en behoeften. En om eerder een grens te trekken en op een vriendelijke en stevige manier nee te zeggen.

De verandering zit vaak al in je

Oude patronen doorbreken kost tijd en vergt moed. Wat helpt: de problemen waar jij mee te kampen hebt, zijn vaak al in beweging. Je ervaart ze vaak juist meer als je echt behoefte hebt aan verandering, aan meer autonomie en aan luisteren naar je eigen motivatie. Vaak heb je de eerste stappen al gezet! Ook als je je daar niet van bewust bent. En je hebt meer krachtbronnen en talenten dan je denkt om de verandering echt nu door te zetten.

Met coaching gaan we vaak dus door op een al door jou ingeslagen weg. Ik help je je daar bewust van te worden en in het begeleidingstraject steeds meer zelfvertrouwen op te bouwen.

We gaan in meerdere sessies werken aan thema’s die er voor jou toe doen. Ik begeleid je gedurende het gehele traject, we doen het echt samen.

Gratis en vrijblijvend intake gesprek
Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt.